Vi har 692 besökare och 7 medlemmar online

   

BARNENS DAG 2022 DEN 14 MAJ

 

Sommarperioden 2022 

 

 

 

Att tänka på vid resor över jul och nyår
 
Det är många som vanligtvis åker utomlands under jul och nyår, eftersom vi fortfarande befinner oss i en pandemi kan rekommendationerna och restriktionerna ändras relativt snabbt. 
Det är varje vårdnadshavares ansvar att själv ta reda på vad som gäller vid återresa till Sverige och om det finns krav på karantän vid inresa till Sverige.
Det är inte ett giltigt skäl att utebli från skolstarten på grund av att man sitter i karantän, utan inresan till Sverige ska ske i god tid så att man kan sitta i eventuell karantän innan skolstart.
 
För mer information om vad som gäller för inresa till Sverige från olika resmål går att få på krisinformation.se
Du kan också läsa mer på Folkhälsomyndighetens webbplats folkhalsomyndigheten.se

 

 

 

VIKTIG INFORMATION OM COVID-19

 
 
 
 
BUSSKORT
 
Det är inte skolorna i Göteborg som ansvarar för busskort.
Så om ert barn tappar bort sitt busskort eller inte har fått något busskort så måste ni ta kontakt med Göteborgs stad på e-postadress:   Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..se

 

 

2021-10-21

 

VI BER ALLA VÅRDNADSHAVARE FYLLA I EN KORT ENKÄT. Tryck på länken nedan.

TACK PÅ FÖRHAND.

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeF88K_kOUBdjRyTH6SE4A0aa6mCyrrbrCeYNOd8OFIr0J-bg/viewform

 

 

 

Den 16 november har vi  utvecklingssamtal med föräldrar. Skolan är stängd men fritids är öppet för inskrivna elever.

 

 

 

Viktigt att veta!

Såhär ansöker du om ledighet för ditt barn  

Ditt barn kan få vara ledigt för att göra något viktigt som inte kan göras på annan tid, till exempel delta vid en begravning.

Om ditt barn får vara ledigt eller inte beror bland annat på hur det går för barnet i skolan och hur mycket undervisning ditt barn missar.

Det är rektorn på ditt barns skola som beslutar om barnet får vara ledig en kortare period från skolan eller inte.

För att ansöka om ledighet för ditt barn ska du lämna in blanketten "Ansökan om ledighet för elev" till klassläraren.

Läs gärna mer om vilka möjligheter skolan har att bevilja ledighet på Skolverkets webbplats om ledighet i skolan.

Om ditt barn ska vara utomlands en längre period

Läs mer om vad som gäller om ditt barn ska vara utomlands en längre period på den här sidan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Viktig information från Folkhälsomyndigheten 2020-10-29

 

Vi befinner oss fortfarande i en pandemi och för att förhindra smittspridning ska elever som varit utomlands på semester ska meddela rektor vart de varit och när de återkommit till Sverige.

 

 

Efter den kontakten avgörs om eleven ska sitta i karantän i 2 veckor eller alternativt gå till vårdcentralen och ta Covid - 19 test och stanna i karantän till negativt resultat på testet meddelats.

 

Vi tar vårt ansvar för att förhindra smittspridning och hålla oss och er friska, vi ber er därför ta ert ansvar i det hela och hålla er till skolans och grundskoleförvaltningens regler.

 

1. Om man testar sig för Covid - 19 ska man meddela skolan detta och stanna hemma till provresultatet kommer.

2. Är provresultatet negativt är man välkommen tillbaka till skolan efter att man skickat kopia på det negativa resultatet.

3. Är provresultatet positivt meddelar man skolan omgående så att skolan kan meddela andra att de behöver testa sig. Detta gör vi utan att avslöja vem det är som har testat positivt, vi värnar om sekretessen, men vi måste enligt Grundskoleförvaltningen meddela alla som kommit i kontakt med någon som testat positivt för Covid - 19.

 

Vi hoppas att ni har förståelse för detta och samarbetar med oss fullt ut så att vi alla kan hålla oss friska. Vi önskar er fortsatt god hälsa och välkomna till ett nytt läsår!

 

 

 

 

 
 
 

Svensk – ryska skolans personal vill tacka alla de föräldrar som under läsåret samarbetat och respekterat skolan genom att bland annat läsa veckobrev, hållit sig uppdaterade om förändringar i öppettider, kommit på möten, rapporterat in frånvaro, följer skolplikten, respekterar fritids öppettider m.m.

Vi följer skollagen vad det gäller att samarbeta med hemmet genom att skicka information i veckobrev och meddela förändringar minst två veckor innan så att ni ska kunna lösa eventuella problem. Som ni säkert förstår måste båda parter hjälpas åt för ett fungerande samarbete ska finnas och det uppnås endast genom att ni som föräldrar håller er uppdaterade, kommunicerar med skolan och respekterar skolan och dess personal.

Så åter igen ett stort tack till alla er som under läsåret möjliggjort det för oss på skolan att kunna göra vårt arbete och utveckla skolan.

Похожее изображение

   
Copyright © 2022 Azbuka Lyceum Grundskola. Alla rättigheter förbehållna.
Joomla! är fri programvara publicerad under GNU General Public License.