Vi har 81 besökare och en medlem online

   

Skolmat

Måltidsprogrammet för Göteborgs Stad

Oavsett var du bor i staden ska du serveras en måltid, som är god, nyttig, miljöanpassad och lustfylld – lagad och serverad av kunnig och serviceinriktad personal. Helst ska den överträffa dina förväntningar.

Förbjudet med nötter, jordnötter och mandel

Det är förbjudet att ta in och att servera nötter, jordnötter och mandel i skolorna och förskolorna i Göteborg. Förbudet gäller alla lokaler, hela dygnet och alla veckans dagar. Detta för att nötter och jordnötter kan utlösa svåra och livshotande reaktioner hos den som har allergi. Risken att förväxla nötter med mandel i mald och hackad form är stor, därför gäller förbudet även mandel.

Behov av specialkost

Om ditt barn behöver få särskild mat, specialkost är det viktigt att du meddelar det för personalen när barnet börjar i skolan. Det räcker med föräldrarnas önskemål för att specialkost som vegetariskt eller inget fläskkött av religiösa skäl. För specialkost på grund av allergi behövs intyg från behandlingsansvarig läkare.

Frukost serveras på skolan från 6.45 till 7.45 (varje skoldag)
Mellanmål serveras mellan 14.50 och 15.20.
Mellanmålets varaktighet är runt 20 – 30 minuter.
Lunch serveras i Yalla-Yalla restaurang klockan 11.00 på skoldagar samt klockan 11.30 på lovdagar.

 
 

Veckans lunchmeny

Vecka 22

Måndag

Pannbiff serveras med hemlagad potatismos, gräddsås och lingonsylt

Vegetarisk alternativ: moussaka 

Tisdag

Pasta amore, pasta med fläskfilé, bacon och gräddsås.

Vegetarisk alternativ: pasta 

Onsdag

Grillad kycklingfilé serveras med ris och tzatziki 

Vegetarisk alternativ: grönsaksgryta 

Torsdag

Panerad fiskfilé servar med remouladsås och potatis 

Fredag 

Chicken Nuggets serveras med currysås och ris.

Vegetarisk alternativ: falafel 

 

   
Copyright © 2022 Azbuka Lyceum Grundskola. Alla rättigheter förbehållna.
Joomla! är fri programvara publicerad under GNU General Public License.