Vi har 611 besökare och 7 medlemmar online

   

Skolmat

Måltidsprogrammet för Göteborgs Stad

Oavsett var du bor i staden ska du serveras en måltid, som är god, nyttig, miljöanpassad och lustfylld – lagad och serverad av kunnig och serviceinriktad personal. Helst ska den överträffa dina förväntningar.

Förbjudet med nötter, jordnötter och mandel

Det är förbjudet att ta in och att servera nötter, jordnötter och mandel i skolorna och förskolorna i Göteborg. Förbudet gäller alla lokaler, hela dygnet och alla veckans dagar. Detta för att nötter och jordnötter kan utlösa svåra och livshotande reaktioner hos den som har allergi. Risken att förväxla nötter med mandel i mald och hackad form är stor, därför gäller förbudet även mandel.

Behov av specialkost

Om ditt barn behöver få särskild mat, specialkost är det viktigt att du meddelar det för personalen när barnet börjar i skolan. Det räcker med föräldrarnas önskemål för att specialkost som vegetariskt eller inget fläskkött av religiösa skäl. För specialkost på grund av allergi behövs intyg från behandlingsansvarig läkare.

Frukost serveras på skolan från 6.45 till 7.45 (varje skoldag)
Mellanmål serveras mellan 14.50 och 15.20.
Mellanmålets varaktighet är runt 20 – 30 minuter.
Lunch serveras i Yalla-Yalla restaurang klockan 11.00 på skoldagar samt klockan 11.30 på lovdagar.

 
 

Veckans lunchmeny

Vecka 20

Måndag

Kycklingschnitzel serveras med skivad potatis och tzatziki 

Vegetarisk alternativ: vegetarisk moussaka

Tisdag

Pasta serveras med köttfärssås och parmesanost.

Vegetarisk alternativ: Vegetarisk pasta

Onsdag

Korv stroganoff serveras med ris

Vegetarisk alternativ: grönsaksgryta serveras med ris 

Torsdag

Tacos buffé serveras med chips 

Vegetarisk alternativ: falafel 

Efterrätt: glass 

Fredag 

Hamburgare serveras med pommes.

Vegetarisk alternativ: fisk

 

   
Copyright © 2022 Azbuka Lyceum Grundskola. Alla rättigheter förbehållna.
Joomla! är fri programvara publicerad under GNU General Public License.